Live Magazines

live-magazines-txt Verslag van uw congr Created with Sketch. Verslag van uw congres
achtergrond

Op hoog niveau, met humor en sfeer

“Hm, al zeker sinds 2017. Of zelfs sinds 2015.” Marjolein Klaassen, senior communicatieadviseur bij Rutgers, probeert te reconstrueren hoe lang Live Magazines al over de vloer komt bij de evenementen die ze voor het expertisecentrum seksualiteit organiseert. Er is er net weer eentje achter de rug: een symposium over intimiteit en seksualiteit in de ouderenzorg.

Live Magazines en Rutgers gaan way back. Waarom klikt het zo goed?

Als expertisecentrum hebben we veel kennis te delen en dat doen we vaak in de vorm van grote, inhoudelijke evenementen. Onze stijl is informerend, maar ook vermakelijk en sprankelend. 

We merken dat de verslaglegging van zo’n evenement een vak apart is. Door dat aan Live Magazines uit te besteden hebben mijn collega’s en ik onze handen vrij om te doen waar we zelf in uitblinken. En Live Magazines doet het gewoon heel goed. Jullie zijn snel en schrijven teksten op hoog niveau met aandacht voor de sfeer en veel humor.

Hoe gebruiken jullie de verslagen die Live Magazines maakt?

We publiceren ze en delen ze met de mensen die op het event aanwezig waren, maar ook met de mensen die het gemist hebben. Het verslag bestaat uit een schat aan materiaal. Sommige foto’s, tekst- en videofragmenten zijn geknipt voor sociale media. Dat is niet alleen direct na het event zo. Onderwerpen die we behandelen blijven lang actueel. Er zijn foto’s die we jaren na dato nog gebruiken.

Wat zijn voor jou hoogtepunten in de samenwerking met Live Magazines?

Iconisch was de viering van het vijftigjarig jubileum van Rutgers. Daar was ook de koning te gast. David heeft daar prachtige foto’s van gemaakt die we nog steeds gebruiken. Sowieso wil ik David extra complimenten geven. Wat hij kan met de camera lijkt wel tovenarij. We hebben locaties gehad met moeilijke belichting en hij weet die toch prachtig vast te leggen. Als ik zijn foto’s zie denk ik soms: was ik hier ook?

» Bekijk hier een voorbeeld i.s.m. Vilans, Ministerie van Zorg en Welzijn