Live Magazines

live-magazines-txt Verslag van uw congr Created with Sketch. Verslag van uw congres
achtergrond

‘Het verslag is een herinnering dat we het samen doen met het werkveld’

Live Magazines schoof aan bij de Meetup EHDS van het ministerie van VWS.

Karin Oost, kwartiermaker communicatie directie informatiebeleid bij het ministerie van VWS, organiseerde in de Maassilo in Rotterdam een meetup over het Europese wetsvoorstel EHDS (European Health Data Space). “Doel was om het veld op te roepen mee te denken, mee te praten en mee te doen aan het wetsvoorstel en om punten op te halen die we moeten meenemen in de onderhandelingen. We willen samen met het veld het wetsvoorstel verbeteren.”

Brainstorm
Voor de verslaglegging van deze werkveldbijeenkomst vroeg ze Live Magazines. “Ik heb de meetup samen opgezet met het evenementenbureau van VWS. In een brainstorm kwamen we op het idee om een magazine bij deze dag te laten maken, om wat er gezegd wordt vast te leggen. Via Google kwam ik uit bij Live Magazines.”

Papieren versie
Oost koos voor zowel een online als papieren versie van het verslag. “Met het papieren magazine wordt het iets tastbaars. Het is een herinnering dat we het samendoen met het werkveld. Naast het verslag van de dag staat er ook informatie in over wat EHDS precies inhoudt. Daarmee is het voor de deelnemers een magazine waar ze steeds in kunnen terugbladeren.”

Community
VWS hoopt via de meetup een community te creëren. “Ons motto is ‘meepraten, meedenken, meedoen’. De meetup geldt als een soort startpunt. Online kunnen mensen samenkomen en verder discussiëren over EHDS. Het verslag draagt daaraan bij, het is een verrijking van de dag.”

Vertrouwen
Oost heeft op het moment van dit gesprek het eindresultaat nog niet gezien, maar is te spreken over de werkwijze van Live Magazines. “Er waren twee schrijvers, een tekenaar en een fotograaf. Ik heb ze de hele tijd bezig gezien, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het goed wordt.”
Ze is ook blij dat ze dit werk uit handen heeft kunnen geven. “Wat ze doen, hoef ik zelf niet te doen.”

» Bekijk het online magazine hier