Live Magazines

live-magazines-txt Verslag van uw congr Created with Sketch. Verslag van uw congres

De makers

William van Giessen

Creative director / communicatieadviseur

William van Giessen is het brein achter Live Magazines. Als creative director, hoofdredacteur en grafisch ontwerper is hij bij elk magazine betrokken, vanaf de verkennende gesprekken tot en met de publicatie. Met zijn scherpe visie, out-of-the-box-oplossingen, creatieve input en verschillende sokken staat hij garant voor de kwaliteit van Live Magazines.

Mirjam Streefkerk

schrijver

Mirjam Streefkerk maakt graag haar punt zonder uitroepteken. Ze heeft een brede interesse: ouderen interviewen over hun zorgbehoeften vindt ze net zo leuk als een developer bevragen over de blockchain. Krachtige content en sterke verhalen maakt(e) ze onder meer voor de Volkskrant, Intermediair, Deloitte en Amsterdam Economic Board. Als schrijftrainer helpt ze ook anderen bij het schrijven van heldere en doeltreffende teksten.

Richard Derks

schrijver

Richard Derks is onze man met levenservaring. Hij werkt al meer dan dertig jaar als bedrijfsjournalist en schrijver. Zijn stijl: soepel, leesbaar en altijd dienstbaar aan de boodschap van zijn opdrachtgevers. Zijn motto: ‘Iedereen heeft wel iets te vertellen. En ik schrijf dat voor u op’. Complexe onderwerpen verwoordt hij eenvoudig, zonder daarbij de inhoud tekort te doen. Hij werkt voor commerciële opdrachtgevers, maar vooral voor non-profitorganisaties en overheden.

Nynke de Jong

schrijver

Nynke de Jong schrijft al een jaar of tien mee aan onze Live Magazines en kwam daarmee overal en nergens: van een congres voor autoverkopers tot een middag over #Metoo. Daarnaast schrijft en presenteert ze, onder andere voor het Algemeen Dagblad. Ook maakt ze samen met onder anderen Hanneke Hendrix de opvoedpodcast ‘Ik Ken Iemand Die’. Nynke schreef drie boeken, twee over sport en eentje over opvoeden.

Hanneke Hendrix

schrijver

Hanneke Hendrix is de laatste Nederlander zonder smartphone en apetrots op haar oude Nokia. Deze schrijver en hoorspelmaker publiceert onder meer in NRC, AD en &C. Bij uitgeverij De Geus publiceerde ze drie romans, waarvan de tweede in het Engels werd vertaald. Ze maakt hoorspelen voor NTR en bij Dag & Nacht Media maakt ze de podcast Ik ken iemand die…  — samen met onder meer Live Magazines-collega Nynke de Jong. Hiervoor wonnen zij in 2018 een Dutch Podcast Award.

David Jagersma

fotograaf

David Jagersma combineert zijn frisse blik met een grote passie voor portretten en documentairefotografie. Deze allround fotograaf vloog na zijn opleiding fotografie met verschillende reclame- en modefotografen de hele wereld over om ervaring op te doen: van Brazilië tot de Malediven en van Kaapstad tot Florida. Nu werkt hij door heel Nederland voor bedrijven als Wehkamp, Tommy Hilfiger, Riverwoods, Jebbink & Soeteman advocaten en Toyota Louwman.

Rob van Barneveld

Rob van Barneveld

illustrator

Rob van Barneveveld is onze virtuose striptekenaar, illustrator en live tekenaar. Rob kan op magische wijze een visuele samenvatting maken van bijeenkomsten. Ter plaatse of online, Rob kan er altijd bij zijn en inhoudelijk, doch met humoristische kwinkslag vakkundig een geïllustreerde notule maken.
Op social media zit hij verder ook niet stil; op zijn Instagrampagina @roodgras vind je bijna dagelijks dagboekstrips van zijn leven als jonge vader van 2 dochters.

Nynke Sietsma

Nynke Sietsma

schrijver

Nynke Sietsma schrijft het liefst over zaken die ertoe doen. Voor ons werkte ze onder meer aan Live Magazines over onderwijs, de gezondheidszorg en klimaattafels. Ook maakte ze voor een van onze klanten een boekje over tien basisscholen in de Haagse Schilderswijk. De ervaren freelance journalist schrijft verder onder meer voor Trouw, Happinez, VolZin, en werkte als redacteur/verslaggever voor het ANP en Radio 1. Eerder had ze een radiocolumn bij Omrop Fryslân.

Carolien Plasschaert

schrijver

Carolien Plasschaert schreef jarenlang voor Kidsweek, een landelijke krant voor kinderen. Daar leerde ze dat je van íeder onderwerp – hoe ingewikkeld ook – altijd een mooi en helder verhaal kunt maken. Die kunst past ze nog altijd toe. Haar specialisaties zijn sport, onderwijs, jongeren en zorg. Ze schreef in opdracht van Voetbal International een kinderboek over PSV, maar maakt net zo lief een schoolgids voor het speciaal onderwijs, teksten voor nu.nl, lesmateriaal bij het Sinterklaasjournaal of een dagverslag van een meetup van het Ministerie van VWS.

Ruth Koops van ‘t Jagt

schrijver

Ruth Koops van ‘t Jagt promoveerde op de kracht van verhalen in gezondheidscommunicatie en was ooit huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze wilde eigenlijk altijd bij het Klokhuis werken, en zet die brede belangstelling nu onder andere in als dagvoorzitter en presentator van Kenniscafés. Ze schreef een novelle, maakte een podcast over buitenmensen voor Menzis en schrijft voor een online platform over fietsen. Ruth deinst er bovendien niet voor terug om de essentie van een dag of bijeenkomst poëtisch samen te vatten.

Elske van Lonkhuijzen

schrijver

Elske van Lonkhuijzen schrijft portretten, levensverhalen en ultrakort, speels proza. Daarbij experimenteert ze graag met vorm. Zo maakte ze een haikukaraoke-installatie, een kleurboek met portretten van grootouders en B(r)oekje, een stickerboek met anekdotes bij al haar korte broeken. Elske vindt het heerlijk om mensen over hun expertise te horen praten, of dat nu het bakken van de perfecte pannenkoek betreft, of het volhardend bewerkstelligen van nieuw beleid.

Ellen Brunninkhuis

schrijver

Ellen Brunninkhuis vindt zoveel dingen leuk dat ze vaak besluit niet te kiezen. Ze combineert dan ook werk in het bedrijfsleven met het schrijven van verhalen. Die laatste gaan vaak over sport en buitenleven, maar net zo goed over zorginstellingen of banken. Naast het maken van sterke content voor Live Magazines schrijft ze voor o..a. Soigneur, Shimano, Rijkswaterstaat, ABN Amro, en KPN.

Renske Jonkman

schrijver

Renske Jonkman woont op het Noord-Hollandse platteland en werkt aan een roman die zich daar afspeelt. Als tekstschrijver en freelance journalist maakt ze interviews, korte verhalen, reportages en columns voor onder meer de Volkskrant, Vogue en Amsterdam Economic Board en Seasons Magazine. In 2011 verscheen haar debuutroman Zo gaan we niet met elkaar om bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar die werd genomineerd voor de Academica Debutantenprijs 2012 en de Vrouw & Proza Debuutprijs 2010-2012. In 2015 verscheen de goed ontvangen roman Gibraltar.

Louise te Poele

fotograaf
Louise te Poele is beeldend kunstenaar en haar foto’s en sculpturen worden wereldwijd tentoongesteld en maken deel uit van niet de minste kunstcollecties. Maar, gelukkig gaat ze ook graag mee op pad met Live Magazines om fantastische foto’s te maken. “ Zo lang ik me kan herinneren maak ik al dingen die eigenlijk niet kunnen. Ik hou ervan om dingen uit te vinden, ik wil mezelf laten geloven dat iets wél kan.” Ze haalt haar inspiratie uit het moderne leven, waarin we dagelijks ervaren hoe de grenzen tussen echt en nep, het virtuele en het fysieke vervagen. Dat zie je terug in haar kunst… maar met een knipoog ook in de foto’s voor onze live verslagen.

Joost van der Steen

grafisch ontwerper

Joost van der Steen is als creatief al vanaf het eerste uur betrokken bij Live Magazines. Deze doorgewinterde grafisch ontwerper levert een bijdrage aan de prachtige look & feel van jouw Live Magazine. Joost werkt daarnaast als zelfstandig webontwerper.

Tom Roelofs

fotograaf

Tom Roelofs is onze reiziger. Deze documentairefotograaf gaat al vele jaren met bekende bands en muzikanten mee op tournee. Daar geeft hij een intiem inkijkje in het leven van artiesten: niet alleen als ze op het podium staan, maar ook in hun vrije tijd. Toms foto’s stonden in toonaangevende tijdschriften als Rolling Stone Magazine, NME en OOR. Ook Live Magazines publiceerde met plezier al veel van zijn foto’s.

Willem Claassen

schrijver

Willem Claassen ziet overal een verhaal in en weet dat vakkundig op papier te zetten. Columns van zijn hand verschijnen in De Gelderlander en Radboud Magazine. Artikelen schrijft hij voor onder meer Cultuur Oost en universiteitsblad VOX. Hij publiceerde een roman (Park) en twee verhalenbundels (De koe die de Waal over zwom en Beungening). Bij De Nieuwe Oost Wintertuin begeleidt hij jonge, literaire schrijvers. Tussen alle werkzaamheden door drinkt hij bloedhete thee.   

Lauren Comiteau

writer

Lauren Comiteau is a journalist, writer and native New Yorker who moved across the pond from New Amsterdam to Old a couple of decades ago and hasn’t looked back. She’s covered the Netherlands for TIME magazine, CBS, BBC, The Chicago Tribune, The Daily Beast and others. The former deputy editor of Time Out Amsterdam and “Domestic Blitz” columnist lives in Amsterdam with her two daughters and their Jack Russell (who often become fodder for her columns), and she writes for the city’s official publications on everything from shared mobility to the Dutch obsession with “threes.” Her podcast, Mokumista, explores the culture, politics and history of Amsterdam’s food scene. She’s also written an award-winning screenplay that is still searching for a producer.

Marie-Charlotte Pezé

writer

Marie-Charlotte Pezé wrote her first short story when she was six years old. She grew up and moved on from fiction to truth – and became a journalist. Also an avid photographer, she has written and shot for many print and online publications, including Iamsterdam, Time Out and GUP Magazine; and in her native language, Libération and Télérama. Today she is Editor in Chief at Expatica, but she still enjoys the thrills of meeting new people, learning new things, and writing under pressure, so she regularly lends her pen to Live Magazines.

Loek Buter

fotograaf

Loek Buter produceerde zelf jarenlang congressen, beurzen en evenementen voor zijn carrière als fotograaf. Met deze ervaring voelt hij als geen ander aan wat er nodig is om een evenement goed in beeld te brengen. Opdrachtgevers zijn onder meer De Volkskrant, National Geographic, NRC, Provincie Noord-Holland, Het Parool en Trouw.

Ger de Gram

video

Ger de Gram doet al zijn hele leven waar hij zelf zin in heeft. En gek genoeg vaart hij daar best wel bij. Hij maakt onder meer video’s voor NOC*NSF, NOS, AD en investeringsmaatschappij OostNL, terwijl ook zijn schrijvende carrière al jaren voorspoedig verloopt. Met publicaties in Quote, ERM, Metro, PCM en tal van (andere) tech-gerelateerde media. Tussendoor maakt hij ook nog podcasts, waaronder eentje over de Utrechtse horeca: Eten wat de podcast.

Jozien Wijkhuijs

schrijver

Jozien Wijkhuijs is journalist, tekstschrijver, en maakt audioverhalen. Ze schrijft voor onder andere Vox magazine, OneWorld, en Hard//hoofd en werkt aan toeristische projecten voor jongeren. Ook maakt ze op dit moment audiotours voor het dagelijks leven en geeft ze schrijftraining aan artsen in opleiding.