Live Magazines

live-magazines-txt Verslag van uw congr Created with Sketch. Verslag van uw congres
case

Zonder water stopt het in Groningen

We hebben in Nederland geluk met onze goede drinkwatervoorziening. Maar water is lang niet zo vanzelfsprekend als we denken. Duurzame watervoorziening voor de industrie moet hoger op de agenda. Welkom bij Water voor later.

lees verder

Op een warme dag in juni trok Live Magazines daarom met twee schrijvers en een fotograaf naar Garmerwolde. Daar, op het terrein van industriewaterfabriek North Water, vond onder een strakblauwe lucht de bijeenkomst “Water voor later – zonder water stopt het in Groningen” plaats, in opdracht van Waterbedrijf Groningen.

De watertransitie is een gedeelde uitdaging, opende directeur Riksta Zwart de bijeenkomst. Waterbedrijven, overheden, afnemers én ketenpartners moeten hier samen aan werken. Ze moeten met elkaar in gesprek, de handen ineen slaan en dingen samen fixen. Of op z’n Gronings gezegd: “Kop d’r veur en deur broez’n.” En dat was precies wat er deze middag gebeurde. Er was veel kennis in de zaal, en iedereen wist en voelde dat water hoog op de agenda moet staan. En blijven. Er werd gepraat, gedeeld, gediscussieerd, kennis overgedragen én gelachen.

Aan het begin van de middag werden de genodigden namelijk even op het verkeerde been gezet. Op de locatie zou een lek en een probleem met het water zijn. Uitgerekend vandaag! Bij de toiletten stonden emmers met regenwater om de wc’s mee door te spoelen. Ook was er geen koffie en thee, al was dat geen ramp op deze warme dag. Na een kwartiertje bleek het een vooropgezet plan, om de aanwezigen bewust te maken hoe het kan zijn zonder water. Iedereen kon er hartelijk om lachen.

Wie wilde, kon aansluiten bij een rondleiding over het terrein. De waterzuivering van North Water, een joint venture van Evides Industriewater en Waterbedrijf Groningen, is in 2021 in gebruik genomen. Maar voor velen was het vandaag de eerste keer dat ze het terrein met eigen ogen konden bewonderen.

Het Live Magazine team tikte en klikte er ondertussen lustig op los, om diezelfde avond nog een verslag van de dag in woord en beeld klaar te hebben. En met succes. Het magazine dat de volgende dag bij alle aanwezigen in de mailbox plofte, viel goed in de smaak. Ook opdrachtgever Waterbedrijf Groningen liet achteraf weten erg tevreden te zijn met het resultaat: “Een dikke dank! Het magazine was het spreekwoordelijke puntje op de i en ik ben blij dat ik heb gekozen voor het complete pakket!”

Graag gedaan : )