Live Magazines

live-magazines-txt Verslag van uw congr Created with Sketch. Verslag van uw congres
case

Toekomst van ons drinkwater

Dat we elke dag goedkoop water uit de kraan hebben vinden de meeste mensen vanzelfsprekend. Maar die vanzelfsprekendheid staat op het spel: door toenemende vraag, droogte en verzilting van de bodem piept en kraakt ons watersysteem. En daar moeten we iets aan doen.

lees verder

Live Magazines deed in opdracht van Vewin, de koepelorganisatie van waterbedrijven, verslag van de drie belangrijke en interessante online dialoogtafels over dit onderwerp. De opbrengst? Drie digitale tijdschriften, die steeds een paar uur na het laatste gesprek werden gepubliceerd en een prachtig vormgegeven en stevig inhoudelijk print magazine.

De dialoogtafels van Vewin zijn onderdeel van de campagne Toekomst van ons drinkwater, waarvoor minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat op 11 mei de aftrap gaf.

Aan de dialoogtafels gingen directeuren van waterbedrijven in gesprek met overheden en Rijkswaterstaat én met activisten en innovatieve denkers. Zij keken naar aan andere landen en onderzochten wat de watertransitie kan leren van de energietransitie.

De gedeelde opvatting? We moeten samen voorkomen dat dit geen watercrisis wordt.

We maakten de magazines met een team van drie personen: vormgever William van Giessen, fotograaf David Jagersma en verslaggever Mirjam Streefkerk. Zij beloven alvast plechtig niet meer te lang te douchen en hun tuin(tje) niet meer met drinkwater te besproeien.

» Bekijk hier het verslag