Live Magazines

live-magazines-txt Verslag van uw congr Created with Sketch. Verslag van uw congres
case

Meetup EHDS – Ministerie van VWS

Met een meetup gaat het Ministerie van VWS met de zorgsector in gesprek over EHDS, een Europese wetsvoorstel voor een betere gegevensuitwisseling in de zorg. Het doel is om belanghebbende organisaties te informeren over het voorstel en hen vooral ook inhoudelijk mee te laten denken.

lees verder

‘Doe mee, denk mee, praat mee’ is het motto. De punten die de deelnemers inbrengen, neemt het ministerie mee naar de onderhandelingen van het wetsvoorstel.

Tijdens de programmaonderdelen krijgen de deelnemers veel ruimte om hun gedachten en ideeën te delen. In de panelgesprekken komen enkele zorgorganisaties aan het woord die hun perspectief laten zien. Doordat de dagvoorzitter zelf betrokken is bij de inhoud, omdat ze chronisch patiënt is en werkzaam in de ICT, zit er vaart in het programma en krijgt de inhoud extra lading. Op het einde noteert de dagvoorzitter de ingebrachte punten op een flipover, wat de opbrengst van de meetup heel concreet maakt. Zangeres Sophie van Hoytema zorgt nog voor een vermakelijke, muzikale samenvatting. Tijdens de afsluitende borrel wordt er volop nagepraat over EHDS, en die mogelijkheid is er ook naderhand in een speciaal ingerichte online community.

De meetup heeft het Ministerie van VWS veel opgeleverd dankzij de inbreng van de sprekers en de deelnemers. Voor de deelnemers is het een mooi startpunt om verder na te denken en te praten over het wetsvoorstel, want het zal nog even duren voordat de wet er is.

Schrijvers Carolien Plasschaert en Willem Claassen, illustrator Rob van Barneveld en vormgever/fotograaf William van Giessen legden de meetup vast in woord en beeld. Op deze manier heeft Live Magazines alle voors en tegens van het wetsvoorstel op een toegankelijke wijze in kaart gebracht.

Het magazine, naast de online versie, ook in gedrukte vorm.
Deelnemers kregen dit de dag erna thuis in de brievenbus.