Live Magazines

live-magazines-txt Verslag van uw congr Created with Sketch. Verslag van uw congres
case

Intimiteit en seksualiteit in de ouderenzorg

Makkelijk is het niet, belangrijk is het wel: hoe praat je als zorgverlener met je cliënten over seksualiteit en intimiteit? Live Magazines deed verslag van een congres over dit belangwekkende onderwerp.

lees verder

In een afgeladen zaal in het Utrechtse Bartholemeus Gasthuis verzorgde de energieke Teun Toebes de opening van het congres dat Vilans en Rutgers samen organiseerden. Vilans en Rutgers zijn beide expertisecentra en begrijpen het belang van kennisdeling. Dat doen ze met dit congres, maar ook door de inhoud te laten vastleggen en verspreiden door ons.

Teun in zo’n spreker die je als congresverslaggever altijd zal bijblijven. Een mens met een missie: de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Ruim twee jaar geleden verhuisde hij daarom naar de gesloten afdeling van een verpleeghuis waar hij een gang deelt met zeven huisgenoten.

De kracht van dit congres? Dat ook de mensen over wie het gaat, de ouderen, ruim aan het woord kwamen. Zo tekenden we op: “Mijn vrouw woont nu hier in het verpleeghuis, maar in hoeverre is er in de zorg ruimte voor seksualiteit voor echtparen? Ze is wel m’n meissie.” De twinkelde oogjes van bewoner Bep toen ze vertelde over de vriendin die ze in het Bartholemeus Gasthuis heeft gevonden zullen we ook niet snel vergeten.