Live Magazines

live-magazines-txt Verslag van uw congr Created with Sketch. Verslag van uw congres
case

Deelmobiliteit, van niche naar mainstream

De gemeente Amsterdam organiseerde eind 2022 een bijeenkomst over een zeer actueel dossier: de rol van deelmobiliteit –huurfietsen, deelscooters, deelauto’s– bij het bereikbaar houden van de stad en de regio. Live Magazines maakte een verslag van deze dag.

lees verder

Contact hebben en houden
Het is voor de gemeente van belang dat de vele betrokken partijen bij dit onderwerp contact hebben én houden. Een Live Magazine helpt daarbij: aanbieders, gebruikers, politiek en bestuurders kunnen het verslag gebruiken als nuttige ‘tussenopname’ in een doorgaand proces van denken over persoonlijke mobiliteit en het gebruik van de schaarse ruimte in de stad. De bijeenkomst leverde een intelligent en soepel geschreven Live Magazine op, met een hoofdrol voor de koude voeten van een Amsterdamse wethouder.

Verkleumde voeten
Onze reporter schreef: “Onder groot applaus én met verkleumde voeten komt Melanie van der Horst de zaal binnen. Onder het motto practise what you preach is de wethouder Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit op deze koude middag met de fiets naar Pakhuis de Zwijger gekomen.” Het was de opmaat voor een geanimeerd gesprek over de groeiende rol van deelmobiliteit in het ‘vervoersplaatje’ van de stad.

Bijeenkomsten zijn vluchtig, een goede samenvatting beklijft. Zo vergroot en verleng je de impact van je bijeenkomst!

 

Waarom een ‘Verslag van de dag’?
Er werd op verschillende manieren verslag gedaan van de bijeenkomst. Onder meer met een live verbinding met de lokale televisieomroep en een videokanaal op Youtube. Toch werd er ook nog gekozen voor een digitaal ‘Verslag van de dag’ door Live Magazines. Waarom?

Tastbare afsluiting
Dat vertelt de betrokken communicatieadviseur van de gemeente Amsterdam: “Ik had eerder ervaring met Live Magazines, voor een evenement van Provincie Noord-Holland. We waren toen erg tevreden. Je hebt dan nog iets tastbaars na zo’n dag. We hadden het vandaag op dít event over deelmobiliteit over de ‘klantreis’, de ‘customer journey’. Die sluit je met een Live Magazine perfect af. Dan kunnen mensen het allemaal nog eens nalezen en eventueel aan anderen laten zien.”